Dessa sötnosar går alldeles utmärkt att ha till buffén eller till helgmyset! :)
Receptet räcker till 20 stycken små minipizzor (eller det beror ju naturligtvis hur stora mått man stansar ut dem med).
Ingredienser:
Pizzadeg:12½ g jäst (1/4 paket)
1 dl fingervarmt vatten
1 tsk olivolja
½ tsk salt
2½ dl vetemjöl
Fyllning:
1½ dl passerade tomater
1 msk olivolja
1 tsk torkad organo
½ tsk salt
½ tsk socker
50 g mozzarella
20 basilikablad
Gör så här:
Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt olivoljan, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop till fyllningen. Rör ihop passerade tomater, olivoljan, oreganon, saltet och sockret.
Skär mozzarellan i 20 små bitar.
Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel (ca 40x30 cm) och stansa ut, med hjälp av ett glas, ut 20 degrundlar.
Tryck med tummen runt om ca ½ cm innanför kanten, detta för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
Fördela med en tesked tomatsås i mitten på varje minipizza. men lämna lite deg runt kanterna. Toppa med mozzarella och ett blad basilika på varje minipizza.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar