Jag ville röra ihop något lättgjort och snabbt till middag idag och vipps så hade det här receptet sett dagens ljus! Det vart riktigt gott, så därför får detta härliga recept en egen liten plats här på bloggen :)
Det går givetvis att byta ut pasta spiralerna till någon annan pastasort. Tänk bara på att ha en "liten pasta sort", alltså ingen spagetti-sort.
Servera gärna med riven parmesanost, det blir verkligen pricken över i:et! :)
Receptet räcker till 4-5 personer.
Ingredienser:
500 g pasta2 rödlök
2 vitlöksklyftor
350 g cocktailtomater
3 burkar tonfisk i olja
250 g färsk persilja
200 g babyspenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm citronpeppar
4 dl creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
1 citron, saften
Smör, till stekning
Vid servering:
1-2 dl parmesanost, riven
Gör så här:
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till pastan, följ paketets instruktioner.
Ansa och finhacka rödlöken och vitlöken. Halvera cocktailtomaterna.
Värm upp en stekpanna, klicka i smör och vänta tills det börjar fräsa. Häll i rödlöken och vitlöken och stek tills de mjuknat.
Tillsätt cocktailtomaterna, salt, svartpeppar och citronpeppar. Låt stå och puttra i 5 minuter.
Öppna tonfiskburkarna och häll ut oljan. Hacka persiljan och babyspenaten.
Tillsätt tonfisken och persiljan. Se till att tonfisken fördelas i mindre bitar. Låt stå och puttra i ytterligare 5 minuter.
Häll av pasta vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Tillsätt tonfiskblandningen i kastrullen och rör om.
Häll i creme fraichen och matlagningsgrädden. Rör om till en krämig blandning.
Halvera citronen och pressa i saften. Tillsätt babyspenaten. Rör om ordentligt!
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar