Jag använde mig av en mild ajvar, naturligtvis kan man ta en starkare om man vill. Till korvgrytan serverade jag långkornigt ris.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
1 gullök
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk smör, till stekning
800 g falukorv
400 g konserverade körsbärstomater
2½ dl vispgrädde
2 msk mild ajvar
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
1 krm chilikrydda
2 krm salt
Gör så här:
Koka riset efter förpackningens anvisningar.
Ansa och finhacka gul löken, rödlöken, vitlöken och paprikan.
Skär korven i små bitar.
Fräs all lök och paprikan i smöret tills de har fått färg och löken är mjuk. Lägg i korven och fräs till korven har fått färg på alla sidor.
Sänk plattan till låg värme, ta stekpannan från plattan och tillsätt körsbärstomaterna, rör om.
Häll i grädden och rör ner ajvaren, rör om ordentligt. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och tillsätt alla kryddorna.
Låt grytan få stå och puttra i ca 15 minuter. Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar