Enligt receptet finns det riven parmesanost i soppan, men riv gärna lite extra parmesanost över soppan när den ligger i tallriken just innan servering, då blir det riktigt mumsigt!
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
1 stor gul lök
2 msk smör, till stekning
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
500 g passerade tomater
2 tsk basilika
1 tsk grekisk salladskrydda
2½ dl vispgrädde
½ påse ostfylld tortellini
1½ dl riven parmesanost
Gör så här:
Ansa och hacka löken. Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och fräs tills löken har fått färg.
Häll upp tortellini-vattnet och koka upp.
Tillsätt vattnet, buljongtärningarna, passerad tomat och kryddorna, rör om och koka sedan under lock i 10 minuter.
Koka tortellinin enligt förpackningens anvisningar, det brukar ta ca 10 minuter att koka tortellini.
Sänk plattan till medelvärme och tillsätt grädden och låt sedan soppan sjuda i 10 minuter utan lock denna gång.
Häll av tortellini-vattnet och rör ner tortellinin i soppan.
Riv ner parmesanosten och rör om.
OBS! Om du vill ha en lite tjockare soppa går det utmärkt att reda med lite maizena, följ då förpackningens anvisningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar