Tips: Det är gott att doppa brödet i skyn från kycklingen!
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
900 g kycklingbröstfilé eller kycklinglår
Vitlöks- och Persiljesmör:
2 vitlöksklyftor
25 g färsk persilja
25 g smör, rumsvarmt
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Grönsaker:
4-5 paprikor, gärna i olika färger och former
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chilikrydda
1 krm paprikapulver
2 msk flytande honung
Tillbehör:
50 g bröd per person
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg smöret i en bunke. Finhacka persiljan. Ansa och finhacka vitlöksklyftorna. Häll i persiljan och vitlöken i smöret. Rör om.
Smörj en långpanna med smör.
Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan och paprikapulvret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen.
Lägg kycklingen i långpannan.
Halvera och kärna ur paprikorna, skär i mindre bitar om så önskas. Skala och skär gul löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på mitten.
Blanda paprikan, gul löken och vitlöken med oljan. Salta och peppra.
Lägg grönsakerna bredvid och på kycklingen.
Ugnsstek mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och ringla honungen över kycklingen och grönsakerna. Ställ tillbaka mitt i ugnen och låt steka till sig i ytterligare 5 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar