Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

8 aug. 2012

Kyckling med Vitlöks- och Persiljesmör och rostad Paprika!

Här kommer ett recept på något riktigt mumsigt! Jag kastade ihop denna goding till dagens middag och till serverade jag jasminris och en liten brödbit. Jag skulle tro att denna rätt är god att äta tillsammans med färskpotatis också :)

Tips: Det är gott att doppa brödet i skyn från kycklingen!

Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser:


900 g kycklingbröstfilé eller kycklinglår

Vitlöks- och Persiljesmör:

2 vitlöksklyftor
25 g färsk persilja
25 g smör, rumsvarmt
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Grönsaker:

4-5 paprikor, gärna i olika färger och former
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chilikrydda
1 krm paprikapulver
2 msk flytande honung

Tillbehör:

50 g bröd per person


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg smöret i en bunke. Finhacka persiljan. Ansa och finhacka vitlöksklyftorna. Häll i persiljan och vitlöken i smöret. Rör om.

Smörj en långpanna med smör.

Krydda med saltet, svartpepparn, chilikryddan och paprikapulvret. Fördela vitlöks- och persiljesmöret jämnt över kycklingen.

Lägg kycklingen i långpannan.

Halvera och kärna ur paprikorna, skär i mindre bitar om så önskas. Skala och skär gul löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på mitten. 

Blanda paprikan, gul löken och vitlöken med oljan. Salta och peppra.

Lägg grönsakerna bredvid och på kycklingen.

Ugnsstek mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och ringla honungen över kycklingen och grönsakerna. Ställ tillbaka mitt i ugnen och låt steka till sig i ytterligare 5 minuter.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar