Även denna curd gör sig bra på rostat bröd, scones och skorpor. Curden passar till tårtor, cheesecakes och cupcakes. På picknicken, på te-bjudningen...ja egentligen när som!
Curden håller i ca 14 dagar i kylen.
Ingredienser:
6 lime1½ dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
Gör så här:
Riv skal och blanda med saft från fyra limefrukter.Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör.
Sila vätskan.
Blanda ut majsstärkelse med saften från de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknat.
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar