Ingredienser:
50 g jäst100 g smör
3 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 ägg
2 msk vaniljsocker
11 dl vetemjöl special
Fyllning:
1 dl nutella
1 dl jordgubbssylt
Garnering:
1 ägg, till pensling
1 dl florsocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle.
Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt ).
Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tesked nutella och ½ tesked jordgubbssylt.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i ca 8 minuter.
Sikta över florsocker när de har svalnat.
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle.
Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt ).
Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tesked nutella och ½ tesked jordgubbssylt.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i ca 8 minuter.
Sikta över florsocker när de har svalnat.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar