Limporna går alldeles utmärkt att grädda i två smorda brödformar. Har man inte tillgång till såna går det även bra att grädda dem bredvid varandra på en bakplåtspappers klädd plåt. Då kan det även vara bra att ha lite bakplåtspapper mellan limporna.
Receptet räcker till 2 stycken limpor.
Ingredienser:
50 g jäst6 dl ljummet/fingervarmt vatten
1 dl ljussirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumna/fingervarma vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig helt.
Rör ner sirapen, rapsoljan och saltet.
Blanda ner vetemjölet och rågmjölet. Knåda till en smidig degm 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
Häll ut degen på arbetsbänken, dela den å två delar. Forma delarna till limpor och lägg dem i två smorda brödformar, alternativt på en bakpapperssklädd plåt.
Sätt in limporna i mitten i en kall ugn. Sätt temperaturen på 200 grader.
Låt bröden stå i ugnen i ca 50 minuter.
Ta ut och låt dem svalna av.
Klart!
Rör ner sirapen, rapsoljan och saltet.
Blanda ner vetemjölet och rågmjölet. Knåda till en smidig degm 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
Häll ut degen på arbetsbänken, dela den å två delar. Forma delarna till limpor och lägg dem i två smorda brödformar, alternativt på en bakpapperssklädd plåt.
Sätt in limporna i mitten i en kall ugn. Sätt temperaturen på 200 grader.
Låt bröden stå i ugnen i ca 50 minuter.
Ta ut och låt dem svalna av.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar