Detta recept går fort att kasta ihop och riktigt gott blir det! :-) Räcker till 4-5 personer.
Ingredienser:
800 g lammfärs
4 st scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 krm korainder
2 tsk soja
1 lime, saften
1 krm svartpeppar
1 tsk flingsalt
olivolja, till stekning
Mangosalsa:
½ mogen mango (eller fryst)
2 dl grekisk yoghurt
1 msk mango churtney
1 krm chilipeppar
1 krm svartpeppar
Salladen:
½ salladshuvud, isbergssallad
½ gurka
15 körsbärstomater
1 orange paprika
1 gul paprika
1 stor rödlök
150 g fetaost
Gör så här:
Mangosalsan:
Ansa och skala mangon (om den inte är fryst). Skär den i små tärnor. Kör mangon i en mixer, alt med en stavmixer till den är en slät massa.
Tillsätt grekisk yoghurt, mango churtney, chilipeppar och svartpeppar, mixa ihop allt. Häll upp i en skål och ställ in i kylen.
Salladen:
Ansa och dela grönsakerna. Tärna fetaosten. Blanda ihop till en sallad.
Lammfärs-burgarna:
Lägg lammfärsen i en bunke.
Fin hacka scharlottenlöken. Fin hacka röd chilin. Riv vitlöksklyftorna. Häll ner i lammfärsen.
Tillsätt koriandern, sojan, limesaften, svartpeppar och flingsaltet. Rör om väl.
Forma burgarna, de ska vara ganska tjocka.
Hetta en stekpanna med olivoljan. Lägg i burgarna och stek på medelhög värme i ca 4 min på vardera sida.
Beredning:
Bred salladen över tallrikar. Lägg lammfärs-burgarna ovanpå. Toppa med mangosalsan.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar