Låt fantasin säga vad man kan använda denna goding till!
Har man inte tillgång till en mixer så kan man mosa jordgubbarna och sedan koka upp dem med smöret och sockret (enligt receptet) på hög värme, för att jordgubbarna ska söndras ordentligt. Men då måste man ha ständig uppsikt och röra om ofta!
Denna curd håller sig i 14 dagar i kylen.
Ingredienser:
300 g jordgubbar2 dl strösocker
75 g smör
2 ägg
Gör så här:
Kör de färska/tinade jordgubbarna i en mixer alternativt med en stavmixer.
Häll över jordgubbsmoset i en kastrull, tillsätt smöret och 1 dl av strösockret. Koka upp.
När allt samman har kokat upp, ta kastrullen från plattan och låt blandningen kyla ner en stund.
Blanda ihop äggen och de resterande 1 dl strösockret i en bunke och vispa ihop riktigt pösigt.
Rör ner lite äggsmet i taget i kastrullen och vispa samman allt ihop.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm på mellanvärme tills curden tjocknat en aning. Det får inte koka/bubbla!
Låt svalna av helt och häll curden i ren glasburk.
Förvara i kylen.
Häll över jordgubbsmoset i en kastrull, tillsätt smöret och 1 dl av strösockret. Koka upp.
När allt samman har kokat upp, ta kastrullen från plattan och låt blandningen kyla ner en stund.
Blanda ihop äggen och de resterande 1 dl strösockret i en bunke och vispa ihop riktigt pösigt.
Rör ner lite äggsmet i taget i kastrullen och vispa samman allt ihop.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm på mellanvärme tills curden tjocknat en aning. Det får inte koka/bubbla!
Låt svalna av helt och häll curden i ren glasburk.
Förvara i kylen.
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar