Äppelmuffins med crumple i mini-format med vispad kanelgrädde. De vart lagom i storleken och ändå lite godare med kanelgrädden!
Det blir ca 30-32 härliga små muffins.
Ingredienser:
Muffinsarna:
100 g smör
2 dl mjölk
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tak bakpulver
1 krm salt
Äppelfyllningen:
½ äpple
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk malen kanel
Crumblen:
50 g smör, rumavarmt
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
Kanelgrädden:
2 dl vispgrädde
2 krm kanel
2 krm socker
Gör så här:
Sätt ugen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt poröst.
Rör den den ljumma smörblandningen.
Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Rör om försiktigt.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen. Rör om ordentligt.
Skala och dela äpplet. Skär den i små tärningar.
Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Låt svalna.
Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins).
Blanda äpplerna med smeten och fyll formarna till 2/3.
Crumble:
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt poröst.
Rör den den ljumma smörblandningen.
Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Rör om försiktigt.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen. Rör om ordentligt.
Skala och dela äpplet. Skär den i små tärningar.
Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Låt svalna.
Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins).
Blanda äpplerna med smeten och fyll formarna till 2/3.
Crumble:
Tärna smöret och lägg det i en bunke.
Tillsätt havregrynen, vetemjölet och strösockret.
Strö lite crumble på varje muffins.
Grädda nitt i ugnen i 12-15 minuter.
Ta ut och låt svalna av helt.
Kanelgrädden:
Tillsätt havregrynen, vetemjölet och strösockret.
Strö lite crumble på varje muffins.
Grädda nitt i ugnen i 12-15 minuter.
Ta ut och låt svalna av helt.
Kanelgrädden:
Häll i grädden, kanelen och strösockret i eb bunke.
Vispa ihop tills grädden är tillräckligt hård för att kunna spritsas med.
Spritsa över muffinsarna.
Klart!
Vispa ihop tills grädden är tillräckligt hård för att kunna spritsas med.
Spritsa över muffinsarna.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar