Ingredienser:
För 4 pers.700 g Fläskfilé
1 kg fast potatis
1 gullök
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
250 g Körsbärstomater
350 g Fetaost
Marinad:
1-1½ dl olivolja
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 pressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
Gör så här:
Blanda ihop olivolja, soja, sambal olek och vitlök i en bunke.
Ansa fläskfilén och dela upp den i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.
Slå på ugnen på 225 grader.
Slå på ugnen på 225 grader.
Smörj en långpanna. Skär potatisen i klyftor och fördela dem jämnt över långpannan, klyftorna ska täcka botten. Salta.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min.
Under tiden, ansa löken och paprikan. Dela löken i klyftor och paprikan i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten och dela upp fetaosten i kuber.
Ta ut plåten, fördela grönsakerna och fläskfilèn jämnt över potatisen. Ringla marinaden över plåten.
In i ugnen igen i ca 40 min.
Blanda ihop turkisk yoghurt, majonnäs, italiensk salladskrydda, vitlök och lime till den kalla såsen. Ställ in i kylen tills maten ska tas ut ur ugnen.
Klart att äta! Hur mumsigt som helst!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar