Till denna rätt serverade jag denna goda Tartarsås...mums! Förutom Tartarsås är det ruskigt gott att ha vinäger till denna rätt (som originalreceptet egentligen säger att man ska ha till).
Receptet avser för 4 personer.
Ingredienser:
½ kg potatis
600 g torskfilé
Frityrolja (hur mycket beror på hur mycket din fritös kan ta)
Salt
Panering:
½ tsk salt
1½ dl vetemjöl
Drygt 1 dl mjölk
1 ägg
Tillbehör:
Tartarsås
Vinäger
1 citron
½ dl persilja, finhackad
Gör så här:
Pommes fritsen:
Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka stavar och 4–5 cm långa stavar och lägg dem i kallt vatten.
Låt stavarna rinna av väl före friteringen, torka dem med hushållspapper eller handduk.
Hetta upp oljan till 170° och fritera den
skurna potatisen i omgångar, den ska bara få en lätt, gul färg. Ta upp
potatisen och låt den rinna av.
Fisken:
Blanda mjöl och salt till fiskens
panering, vispa upp ägget i en kopp.
Arbeta först in ägget i
mjölblandningen och sedan i mjölken, lite i taget. Det ska bli en slät
smet.
Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem, några i taget, i ca 5
minuter eller tills de fått vacker guldgul färg.
Lägg dem sedan på
hushållspapper att rinna av.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera
potatisen ännu en gång. Den ska bli knaprig och gulbrun nästan genast.
Låt pommesen rinna av. Salta!
Lägg upp och garnera med lite citron och finhackad persilja.
Lägg upp och garnera med lite citron och finhackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar