Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

21 juli 2013

Fish and Chips!

Idag invigde jag min nya fritös! Och det fick bli Fish and Chips som fick åka den första svängen. Och himmel så gott det blev!

Till denna rätt serverade jag denna goda Tartarsås...mums! Förutom Tartarsås är det ruskigt gott att ha vinäger till denna rätt (som originalreceptet egentligen säger att man ska ha till).

Receptet avser för 4 personer.


Ingredienser:


½  kg potatis
600 g torskfilé
Frityrolja (hur mycket beror på hur mycket din fritös kan ta)
Salt

Panering:

½ tsk salt
1½ dl vetemjöl
Drygt 1 dl mjölk
1 ägg


Tillbehör:

Tartarsås
Vinäger
1 citron
½ dl persilja, finhackad

Gör så här:


Pommes fritsen:

Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka stavar och 4–5 cm långa stavar och lägg dem i kallt vatten. 

Låt stavarna rinna av väl före friteringen, torka dem med hushållspapper eller handduk. 

Hetta upp oljan till 170° och fritera den skurna potatisen i omgångar, den ska bara få en lätt, gul färg. Ta upp potatisen och låt den rinna av.

Fisken:
Blanda mjöl och salt till fiskens panering, vispa upp ägget i en kopp. 

Arbeta först in ägget i mjölblandningen och sedan i mjölken, lite i taget. Det ska bli en slät smet.

Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem, några i taget, i ca 5 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg. 

Lägg dem sedan på hushållspapper att rinna av.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera potatisen ännu en gång. Den ska bli knaprig och gulbrun nästan genast. 

Låt pommesen rinna av. Salta! 

Lägg upp och garnera med lite citron och finhackad persilja.

Servera genast tillsammans med tartarsås och/eller vinäger.

Klart!





Hoppas det smakar!!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar