Receptet räcker till ca 24 stycken sockersöta, gula godingar.
Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella kvarg
1,5 g saffran (3 påsar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
13-15 dl vetemjöl
Garnering:
25 g smör, smält
Ca 1-1½ dl strösocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och rör ut.
Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 24 bitar. Rulla ut till längder och forma till kringlor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ca 20 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat av helt.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar