Ett tips om du gör pepparkakshus är att dekorerar delarna som ex. väggarn och taket först när de är liggande och sedan låta kristyren stelna. Efter det kan du sätta ihop huset med smält socker.
Naturligtvis går det lika bra att använda kristyren till vanliga pepparkakor också! :-)
Ingredienser:
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättika
Gör så här:
Vispa kristyren med elvisp någon minut så att den blir hård.
Dela ev. på kristyren i olika skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg.
Använd en spritspåse med ett munstycke med ett litet hål eller gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp. Klipp sedan att litet hål längst ner.
Fyll struten, påsen eller spritspåsen med kristyr.
Spritsa mönster och dekoration på pepparkakshuset. Tryck ev. på godis och strössel.
Låt kristyren stelna.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar