Servera med ris, såsen (som ingår i det här receptet), ett gott bröd och en matig sallad.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
Marinad:
½ g saffran (1 paket)
1 msk farinsocker
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chiliflakes
1 citron, rivet skal och saften
1 msk smör, flytade
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Sås:
2 dl cremé fraiche
1 dl hackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk honung
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingfileérna i marinaden låt stå i kyl minst 2 tim.
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg kycklingfileèrna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Servera med såsen, ett gott bröd och en matig sallad.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar