Till dessa godingar är det bra att vara stolt ägare av en brännare. Har man inte tillgång till en sådan går det bra att smälta sockret några minuter i ugnen, på ca 150 grader. Men HÅLL KOLL! Det är mycket viktigt, så att de inte bränns vid.
Receptet räcker till 6 personer.
Ingredienser:
1 vaniljstång
2 dl mjölk, standard
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 ägggulor
Krispigt täcke:
½-1 dl råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll upp mjölken, vispgrädden och strösockret i en liten kastrull.
Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång tillsammans med mjölk- och gräddblandningen.
Koka upp under omrörning. Ta bort från plattan och ta bort stången.
Vispa ihop äggulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
Häll upp i sex ugnsfasta portionsskålar. Ställ de fyllda mindre formarna i en större form.
Fyll den stora formen med vatten så att den når upp till 2 cm på de små formarna.
Grädda dem stående i vattenbadet 20-30 minuter, eller tills krämen stelnat.
Låt svalna och ställ i kylen för att bli riktigt kalla.
Strax innan servering:
Strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke. Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns vid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar