De är inte bara goda, utan även himla lätta att göra! Helt klart att jag ska baka dessa fler gånger.
Receptet räcker till 18 härliga och sockersöta kringlor.
Ingredienser
Deg:
100 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
½ dl strösocker
1 krm salt
1 krm hjortronsalt
7 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Garnering:
50 g smält smör
1 dl strösocker
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till fingertemperatur, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör om tills all jäst har löst sig.
Tillsätt sockret, saltet, hjortronsaltet och vetemjölet. Det sistnämnda lite i taget.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa under en bakduk i 40 minuter.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord/arbetsyta och knåda den smidig. Dela degen i 18 lika stora bitar.
Rulla ut varje degbit till smala, jämntjocka längder, ca 45 cm långa. Forma deglängderna till kringlor.
Lägg kringlorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla kringlorna med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 5-6 minuter.
Pensla kringlorna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem sedan i strösocker.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar