Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

30 sep. 2012

Jordärtskockspuré!

Riktigt mumsigt och perfekt som tillbehör på middagsbjudningen! Riktigt gott till kött!

Denna puré är väldigt god och väldigt lätt att slänga ihop. Se till att göra purén några timmar innan den ska avnjutas, så den hinner stå och dra sig ett tag.

Receptet räcker till 6 personer.


Ingredienser:

300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 krm salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk svartpeppar


Gör så här


Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar.

Lägg bitarna i en kastrull med lättsaltat vatten och koka dem mjuka. Bitarna ska vara genomkokta.

Häll av vattnet och häll över bitarna i en bunke.

Mixa bitarna med en stavmixer. Det ska bli en jämn puré.

Häll i vispgrädden, strösockret, saltet, vitpepparn och svartpepparn. Blanda om väl.

Låt stå och svalna av helt. Ställ in i kylen fram till servering.

Klart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar