Jag bjöd sambon på detta idag och till fick det bli: Färskpotatis med smör och timjan och Smarrig fetaoströra. Hur smarrigt som helst!
Receptet räcker till 3-4 personer.
Ingredienser:
600 g fläskfilèMarinaden:
½ dl rapsolja
½ dl soja
½ dl rödvinsvinäger
½ dl flytande honung
½ tsk svartpeppar
½ tsk chilikrydda
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
2 vitlöksklyftor
Grönsakspetten:
1 gullök
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
½ zucchini
2 msk smör & rapsolja
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Fläskfilén:
Blanda i ingredienserna i en bunke. Ansa och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg i fläskfilén. Låt fläskfilén ligga i marinaden i minst 1 timme i kylen. Vänd på fläskfilén efter halva tiden så att alla sidor blir marinerade.
Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsstek fläskfilén i mitten av ugnen i 20 minuter.
Grönsaksspetten:
Blötlägg stickorna (om de är gjorda av trä). Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skär zucchinin i skivor. Ansa gullöken och rödlöken och skär dem i klyftor.
Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla med smör och krydda med timjan, salt och peppar. Ugnsstek i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar