Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

3 aug. 2012

Ugnsstekt Fläskfilè med ugnsstekta Grönsaksspett!

En enkel och god marinad till köttet! Och goda, lättgjorda grönsaksspett! En perfekt fredagsmiddag!

Jag bjöd sambon på detta idag och till fick det bli: Färskpotatis med smör och timjan och Smarrig fetaoströra. Hur smarrigt som helst!

Receptet räcker till 3-4 personer.


Ingredienser:

600 g fläskfilè

Marinaden:
½ dl rapsolja
 ½ dl soja
½ dl rödvinsvinäger
½ dl flytande honung
½ tsk svartpeppar
½ tsk chilikrydda
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
2 vitlöksklyftor

Grönsakspetten:
1 gullök
1 rödlök
1 röd paprika

1 gul paprika  
½ zucchini
2 msk smör & rapsolja
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar



Gör så här:


Fläskfilén:
Blanda i ingredienserna i en bunke. Ansa och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg i fläskfilén. Låt fläskfilén ligga i marinaden i minst 1 timme i kylen. Vänd på fläskfilén efter halva tiden så att alla sidor blir marinerade.

Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsstek fläskfilén i mitten av ugnen i 20 minuter.

Grönsaksspetten:
Blötlägg stickorna (om de är gjorda av trä). Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skär zucchinin i skivor. Ansa gullöken och rödlöken och skär dem i klyftor.

Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla med smör och krydda med timjan, salt och peppar. Ugnsstek i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar