Vipps så hade jag lyckats röra ihop denna pastagratäng och den vart riktigt god!
Receptet räcker till 4-5 personer.
Ingredienser:
400 g bandpasta
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
1 röd paprika
1 dl vitt vin
1½ dl gräslök
1 fiskbuljongtärning
½-1 citron, skal + saften
280 g soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
450 g räkor, med skal
3 krm salt
2 krm svartpeppar
2 krm vitpeppar
2 krm paprikapulver
1 msk olivolja, till stekning
2 dl riven parmesanost
Gör så här:
Koka pastan efter förpackningens anvisningar.
Ansa och finhacka gul löken och vitlöksklyftorna. Ansa och skiva paprikorna tunt.
Fräs löken och paprikan i oliviljan, tills löken fått fin färg. Tillsätt vit vinet och låt det koka bort.
Skala räkorna. Hacka gräslöken. Hacka soltorkade tomaterna.
Sätt ugnen på 200 grader.
När du har hällt av vattnet från pastan, lägger du tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt löken, paprikan, grädden, fiskbuljongtärningen, saltet, svartpepparn, vitpepparn och paprikapulvret. Rör om.
Riv ner citronskalet, pressa ur saften och rör ner gräslöken soltorkade tomaterna och räkorna. Rör om noga. Smaka av.
Lägg allt i en ugnssäker form. Riv över parmesanosten.
Gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar