De är goda att äta precis som de är, eller kleta på lite smör eller Philadelphiaost - MUMS!
Receptet räcker till 15-16 stycken härliga små havrebollar.
Ingredienser:
3 dl havregryn
3 dl mjölk
1½ msk solrosolja
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk strösocker
1 dl gräslök, finklippt
Pensling och garnering:
½ dl mjölk
½ msk havssalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg havregrynen i en bunke. Slå över mjölken och oljan. Rör om. Låt blandningen stå och svälla i 5 minuter.
Blanda mjölet, bakpulvret, saltet, sockret i en egen bunke. Klipp ner gräslöken och rör om försiktigt.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i havreblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.
Ta upp degen och knåda den lätt. Rulla degen till en längd.
Dela degen i bitar och rulla till små bollar.
Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla bollarna med mjölk och strö över lite havssalt på varje boll.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 13-14 minuter.
Ta ut och låt svalna av något innan de ska ätas.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar