Smakar också bra att servera med
vaniljglass! Bra att ha med sig på picknicken när vaniljkrämen redan finns i
pajen!
Receptet räcker till 8-10 bitar.
Ingredienser:
Smuldeg:
150 g smör, kallt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk maizena
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 äpplen
2 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i tärningar och
blanda hastigt ihop med socker, vaniljsocker, mjöl och vatten till en smulig
massa.
Lägg hälften av smulorna i en
pajform (22-24 ca i diameter) och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Ta ut och
låt svalna.
Blanda alla ingredienser till
vaniljsåsen i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
Sjud till första bubblan innan kokning. Låt svalna.
Skala och klyfta äpplena, vänd
dem i sockret.
Bred ut vaniljkrämen över
pajbotten och lägg ut äppelklyftorna i ett cirkelmönster på vaniljkrämen.
Strö över resten av smulorna och
grädda i 30-35 minuter på nedersta falsen.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar