Serveras med potatismos, potatis, ris eller pasta.
Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter innan användning!
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer2 gula lökar
Sås:
500 g passerad tomat
3 dl vitt vin (alternativt vitt matlagningsvin)
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chilikrydda
1 krm paprikapulver
1 krm dragonkrydda
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra i 30 minuter.
Ansa kycklingen och dela filéerna i lagom stora bitar. Bryn kycklingen.
Hacka de gula lökarna och lägg de i botten på lergrytan.
Lägg de brynta kycklingfiléerna ovanpå löken, rör om så löken och kycklingen blandas väl.
Slå över såsen.
Ställ in nederst i kall ugn och starta sedan ugnen på 175 grader. Låt stå inne i 60 minuter.
Ställ in nederst i kall ugn och starta sedan ugnen på 175 grader. Låt stå inne i 60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar