Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

31 juli 2012

Kantarell och Köttfärspaj!

Till denna underbara paj är det bra att ha en springform med extra hög kant, så att man får en sån där härligt hög och fin paj! Servera pajen med en god sallad till!

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:

Pajdeg:
50 g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver


Fyllning:
500 g köttfärs
Smör, till stekning
2 gula lökar
½ l kantareller
2 vitlöksklyftor
3 dl rött vin (alternativt rött matlagningsvin)
Salt
Peppar

Täcket:
5 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven västerbottensost


Gör så här:

 

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Tryck till degen med fingrarna upp mot kanterna (så du får en hög paj). Ställ in formen i kylen så pajdegen får stelna lite.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna.
Häll lite smöret i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen.
Blanda runt den brynta färsen med lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt vinet (alternativt matlagningsvinet), rör om och låt vinet dunsta bort.
Lägg sedan ner det i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda Crème Fraiche med majonnäsen. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och strö på den rivna osten.
Grädda i ca 30-35 minuter.
 
Klart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar