Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
Pajdeg:50 g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g köttfärs
Smör, till stekning
2 gula lökar
½ l kantareller
2 vitlöksklyftor
3 dl rött vin (alternativt rött matlagningsvin)
Salt
Peppar
Täcket:
5 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven västerbottensost
Gör så här:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Tryck till degen med fingrarna upp mot kanterna (så du får en hög paj). Ställ in formen i kylen så pajdegen får stelna lite.
Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna.
Häll lite smöret i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen.
Blanda runt den brynta färsen med lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Tryck till degen med fingrarna upp mot kanterna (så du får en hög paj). Ställ in formen i kylen så pajdegen får stelna lite.
Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna.
Häll lite smöret i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen.
Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen.
Blanda runt den brynta färsen med lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt vinet (alternativt matlagningsvinet), rör om och låt vinet dunsta bort.
Lägg sedan ner det i det obakade pajskalet.
Täcket:
Blanda Crème Fraiche med majonnäsen. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och strö på den rivna osten.
Grädda i ca 30-35 minuter.
Lägg sedan ner det i det obakade pajskalet.
Täcket:
Blanda Crème Fraiche med majonnäsen. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och strö på den rivna osten.
Grädda i ca 30-35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar