Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

11 juni 2012

Peach Cream Pie!

Härlig persikopaj med en krämig cream cheese-fyllning! Denna paj blir som godast om man förbereder den kvällen innan, så att smaken och konsistensen hinner dra sig och bli perfekt!

VARNING! Smaka inte på cream cheese-fyllningen innan det är dags att bre den över pajskalet. Den är nämligen beroendeframkallande!! ;)


Ingredienser:


Pajdeg:
120 g smör, rumsvarmt
3 msk socker
1 äggula
3 msk vispgrädde
3.5 dl mjöl
 
Fyllning

450 g philadelphiaost
3 dl florsocker
dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering: 

5 st persikor i halvor


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter).

Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust.
    
Tillsätt äggula och grädde och blanda väl.

Blanda i mjölet och vispa bara tills allt mjöl är inblandat.

Klappa ihop till en degboll och tumma ut i formen. Se till att degen går en bit över kanterna på formen.
 
Pricka botten på formen och ställ i kylen i ungefär 10 minuter medan ugnen blir riktigt varm.

Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen är gyllene och frasig, ställ åt sidan och låt svalna.

Under tiden vispar du philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
   
Tillsätt grädde och vaniljsocker och blanda ordentligt
 
Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajdegen är riktigt sval, fyll sedan pajskalet med ostfyllningen, dekorera med persikor.

Låt pajen stå över natten i kylskåpet och servera den kall.

Klart!





Hoppas det smakar!!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

1 kommentar:

  1. Mums, visst passar det väl med jordgubbar till denna också? Får nog bli den här i morgon kväll.

    Massa gottigt du har!

    Kram Malin

    SvaraRadera