VARNING! Smaka inte på cream cheese-fyllningen innan det är dags att bre den över pajskalet. Den är nämligen beroendeframkallande!! ;)
Ingredienser:
Pajdeg:
120 g smör, rumsvarmt
3 msk socker
1 äggula
3 msk vispgrädde
3.5 dl mjöl
Fyllning:
450 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
5 st persikor i halvor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter).
Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust.
Tillsätt äggula och grädde och blanda väl.
Blanda i mjölet och vispa bara tills allt mjöl är inblandat.
Klappa ihop till en degboll och tumma ut i formen. Se till att degen går en bit över kanterna på formen.
Pricka botten på formen och ställ i kylen i ungefär 10 minuter medan ugnen blir riktigt varm.
Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen är gyllene och frasig, ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden vispar du philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
Tillsätt grädde och vaniljsocker och blanda ordentligt
Låt fyllningen stå i kylskåpet tills
pajdegen är riktigt sval, fyll sedan pajskalet med ostfyllningen,
dekorera med persikor.
Låt pajen stå över natten i kylskåpet och servera den kall.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Mums, visst passar det väl med jordgubbar till denna också? Får nog bli den här i morgon kväll.
SvaraRaderaMassa gottigt du har!
Kram Malin