Receptet räcker till ca 40 st söta och fluffiga små bullar! För att få bullarna jämna, fina och höga, använd en minimuffins-plåt:)
Ingredienser:
Degen:75 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst, för söta degar
1 krm salt
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1½ dl vaniljsocker
200 g jordgubbar
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
2-3 msk vatten
3 dl florsocker
Några droppar karamellfärg (efter tycke och smak)
Garnering:
Små pappersformar
Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt).Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
Blanda i saltet, strösockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter.
Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.
Blanda samman smör och vaniljsocker (till fyllningen) och rör ihop väl.
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut den till en rektangulär platta.
Bred på fyllningen. Skär plattan i 3 bitar. Strö över jordgubbarna.
Rulla samman varje bit, från långsida till långsida, till en rulle som skärs i bitar. Lägg i små pappersformar.
Låt jäsa under duk i 20 minuter.
Sätt ugnen på 250°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Blanda florsocker och vätska. Droppa eventuellt i några droppar karamellfärg.
Bred eller spritsa glasyren över det avsvalnande bullarna.
Låt glasyren stelna.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar