Vaniljtoppingen är lättast att röra ihop om ingredienserna är rumstempererade.
Receptet räcker till ca 24 stycken bitar.
Ingredienser:
200 g smör, rumstempererad3 dl strösocker
3 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 lime, skalet + saften
1 dl grädde
Vaniljtopping:
50 g smör, rumstempererad
2½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
400 g philadelphiaost
1 lime, skalet + saften
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Vispa smör och strösocker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa däremellan.
Riv ner limeskalen och pressa ut limesaften. Rör om.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål/bunke och rör om försiktigt för hand.
Rör ner i ägg- och limesmeten och tillsätt grädden. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (ca 25x35 cm). Fördela smeten jämnt i långpannan.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar.
Ta ut kakan och låt den svalna av under bakduk.
Rör smör, flor- och vaniljsocker smidigt.
Riv ner limeskalen och pressa ut limesaften. Tillsätt philadelphiaosten och vispa om ordentligt.
Ställ in i kylen under tiden kakan svalnar av.
Bred krämen över kakan och skär i rutor eller i snibbar.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar