Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

1 juni 2012

Hemmagjorda Skorpor - på vetedeg!

Skorpor gjorda på vanlig vetedeg! Dessa blir riktigt spröda och goda! Dessa godingar gör sig bra på både frukosten, brunchen, kvällsfikat, picknicken...till kaffe, te, mjölk eller O´boy/mjölkchoklad varm som kall... Ja man kan säga att det passar till all sorters fika!:)


Ingredienser:

1½ l vetemjöl (spara lite till du bakar ut degen)
 ½ tsk salt
1½ dl socker
2 tsk kardemumma
50 g jäst
100-150 g margarin
 ½ l mjölk



Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt den bli fingervarm, ca 37 grader.

Häll degspadet över jästen. Rör om tills jästen har löst upp helt.

Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Degen ska vara lös men hanterbar.

Strö över lite mjöl och låt den jäsa övertäckt i 40 minuter.

Knåda degen ordentligt. Använd mjölet du har kvar. Dela degen i 10 bitar och gör sedan längder av degbitarna.

Lägg dem på bakplåtspappers klädda plåtar och låt jäsa ytterligare 30 minuter under handduk.

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa upp ägget. Pensla längderna.

Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut dom när dom har fått fin färg.

Sänk ugnen till 180 grader.

Skär längderna i 2-3 cm breda bitar, lägg biten och skär dom ytterligare en gång till rakt över så de blir D formade.

Sätt in skorporna i ugnen och låt torka i 15 minuter. Stäng sedan av värmen men låt skorporna stå kvar, gärna över natten.

Klart!





Hoppas det smakar!!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar