Använd vanliga brödformar så håller de formen bra. Dessutom är de riktigt lätta att göra!
Receptet räcker till 2 stycken härliga längder.
Ingredienser:
125 g smör
3 dl standardmjölk
2 tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
2 ägg
50 g jäst, för söta degar
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g riven mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
3 dl hallon, färska eller frysta
Pensling:
1 ägg
2 dl Mandelspån
Glasyr:
1 dl florsocker
½ msk kallt vatten
Gör så här:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Blanda ner mjölk, kardemumma, socker och ägg, rör om.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp det med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och det mesta av mjölet (spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt smöret och rör om väl. Fyllningen är klar att användas.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 40x25 cm.
Bred på fyllningen och strö över hallon. Rulla ihop från kortsidan till två längder.
Lägg i 1½ liters brödformar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 35 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägget och pensla längderna. Strö över mandelspån.
Grädda nederst i ugnen i 40 minuter.
Låt bullarna svalna under bakduk.
Rör ihop vatten och florsocker. Ringla glasyren över längderna.
Klart!
Smula ner jästen i en bunke och lös upp det med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och det mesta av mjölet (spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt smöret och rör om väl. Fyllningen är klar att användas.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 40x25 cm.
Bred på fyllningen och strö över hallon. Rulla ihop från kortsidan till två längder.
Lägg i 1½ liters brödformar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 35 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägget och pensla längderna. Strö över mandelspån.
Grädda nederst i ugnen i 40 minuter.
Låt bullarna svalna under bakduk.
Rör ihop vatten och florsocker. Ringla glasyren över längderna.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar