Kardemumman kan man utesluta om så önskas! Receptet räcker till 4 personer.
Tips! Vill man att rabarberkrämen blir röd, så kan man hälla i några droppar karamellfärg. Krämen har en tendens att bli mer gul-grön i färgen. Detta är ju en smaksak! Karamellfärgen påverkar inte smaken på krämen:)
Ingredienser:
500 g rabarber4 dl vatten
1½ dl strösocker
1-1½ krm kardemumma, malen
2-3 msk potatismjöl + ca ½ dl kallt vatten
Gör så här:
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
Koka upp vatten och socker tills blandningen kokar och sockret har löst sig. Sänk plattan på medelvärme.
Tillsätt rabarbern och koka den mjuk och mosig, detta tar ca 5 minuter.
Tillsätt eventuellt kardemumman.
Blanda ihop potatismjölet och vattnet. Vispa ihop.
Tillsätt blandningen med rabarbermoset, vispa om noga så du går en jämn kräm.
Låt krämen hastigt koka upp och dra den sedan av kastrullen från plattan.
Koka upp vatten och socker tills blandningen kokar och sockret har löst sig. Sänk plattan på medelvärme.
Tillsätt rabarbern och koka den mjuk och mosig, detta tar ca 5 minuter.
Tillsätt eventuellt kardemumman.
Blanda ihop potatismjölet och vattnet. Vispa ihop.
Tillsätt blandningen med rabarbermoset, vispa om noga så du går en jämn kräm.
Låt krämen hastigt koka upp och dra den sedan av kastrullen från plattan.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar