Receptet räcker till 2 stycken formfranskor!
Ingredienser:
50 g jäst, för matbröd
7½ dl ljummet vatten
4 msk ljus sirap
1½ dl rapsolja
1 msk salt
4 dl durumvetemjöl
14 dl vetemjöl special
Garnering:
1 ägg
½ dl sesamfrön
½ dl vallmofrön
7½ dl ljummet vatten
4 msk ljus sirap
1½ dl rapsolja
1 msk salt
4 dl durumvetemjöl
14 dl vetemjöl special
Garnering:
1 ägg
½ dl sesamfrön
½ dl vallmofrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst upp.
Tillsätt sirapen, rapsoljan, saltet, durumvetemjölet och det mesta (ca 13½ dl) av vetemjöl special.
Arbeta degen väl i 10 minuter i maskin eller i 15 minuter för hand.
Låt jäsa under em bakduk i 40 minuter, gärna på en varm plats.
Smörj två formar 1½ liter.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 jämn stora delar.
Forma till avlånga bröd och lägg dem i de smorda formarna.
Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägget. Pensla bröden och strö över sesam- och vallmofrön.
Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.
Ta ut och låt svalna av.
Klart!
Värm vattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst upp.
Tillsätt sirapen, rapsoljan, saltet, durumvetemjölet och det mesta (ca 13½ dl) av vetemjöl special.
Arbeta degen väl i 10 minuter i maskin eller i 15 minuter för hand.
Låt jäsa under em bakduk i 40 minuter, gärna på en varm plats.
Smörj två formar 1½ liter.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 jämn stora delar.
Forma till avlånga bröd och lägg dem i de smorda formarna.
Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägget. Pensla bröden och strö över sesam- och vallmofrön.
Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.
Ta ut och låt svalna av.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar