Busenkelt med väldigt gott resultat! Salladen håller i kylskåp 5-7 dagar. Jag har använt ett halvt vitkålshuvud till detta recept men det går självklart att dubblera! Riktigt gott!
För 3-4 pers.
Ingredienser:
½ vitkålshuvud
1½ dl rapsolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag.
Häll det kokande vattnet över salladen. Låt rinna av!
Blanda ihop rapsoljan, vitvinsvinägern, vattnet, sockret, oreganon, saltet och svartpepparn i en rymlig plastbunke och rör noga om blandningen.
Häll ner salladen, rör om så att all sallad har dressing på sig. Låt svalna av i rumstemperatur.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar