För 4 pers.
Ingredienser:
Degen:
25 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
3 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkel, siktat
1 krm flingsalt
2 msk rapsolja
Tomatsåsen:
400 g passerade tomater
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
2 krm oregano
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk chilisås
2 msk tomatpurè
Fyllning:
400 g trattkantareller
400 g köttfärs, 10%
1 orange paprika
100 g körsbärstomater
1 gullök
½ krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm rosmarin
1 krm chilipeppar
1 msk smör, till stekning
200 g västerbottensost
Gör så här:
Degen:
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om. Blanda ner mjölet, saltet och rapsoljan. Knåda degen med hjälpa av en elvisp i 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under duk i 30–40 minuter, gärna på en varm plats.
Tomatsåsen:
Häll den passerade tomaten i en bunke. Finhacka rödlöken och vitlöken och häll ner dem i bunken. Tillsätt flingsaltet, svartpepparn, vitpepparn, oreganon, chilisåsen och tomatpurén, rör om väl.
Fyllningen:
Stek trattkantarellerna på hög värme tillsammans med 1 msk smör (för att få ur vätska) i ca 5 minuter. Flytta över dem på en tallrik. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och bryn köttfärsen i ca 3 minuter. Tillsätt salt, svartpeppar, rosmarin och chilipeppar. Rör om väl.
Ansa och skär gullöken i ringar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten.
Beredning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda den jästa degen ordentligt och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del och lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt. Fördela tomatsåsen, köttfärsen, paprikan, tomaterna, gullöken och osten på varje platta. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar