Wallenbergaren ska stekas mycket lätt, vara ljus inuti och endast ljust brun på ytan.
Servera dessa godingar med en klick gräddfil med rårörda lingon eller hackade rödbetor. Hackad rödlök eller hackad inlagd gurka är också gott. Potatis eller potatismos gör sig bra som ett mättande tillbehör.
Receptet ger ca 16 stycken Wallenberagre.
Ingredienser:
400 g kalvfärs (går bra med nötfärs också)
1 tsk salt
3 äggulor
2 dl vispgrädde
2 krm mald kryddpeppar
1 krm ingefära
2 krm nejlika
2 msk smör, till stekning
Gör så här:
Rör först färsen med salt, och sedan med äggulorna, grädden, kryddpeppar, nejlika och ingefära.
Forma färsen till små biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar