Kakan räcker till 18-12 bitar.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
100 g smör
½ dl mjölk
1 banan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Smöra och bröa en form (ca 20 cm i diameter) och skiva bananen.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem under omrörning.
Rör försiktigt ner smör och mjölk och vispa om försiktigt.
Häll i smeten i den smorda formen.
Fördela banan bananskivorna över kakan.
Grädda i mitten av ugnen tills provstickan är kladdfri, detta tar ca 40 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar