Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
5 dl vatten
5 msk grönsaksfond
2 dl basmatiris
½ tsk gurkmeja
½ purjolök
2 morötter
300 g blomkål
2 röda paprikor
1½ msk harissa
½ tsk salt
1 dl chasewnötter
½ dl färsk koriander
200 g rökt fläskfilé
2 msk smör, till stekning
Sås:
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
Gör så här:
Koka riset i buljong och gurkmeja.
Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar.
Dela blomkålen i små buketter, stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min.
Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten.
Smaksätt med salt.
Strö över nötter och koriander.
Blanda grönsakerna med riset.
Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar