Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
Broccoli- och Blomkålsmoset:
250 g broccoli
250 g blomkål
1 äggula
½ dl parmesanost, riven
3 msk smör
4 msk mjölk
½ citron, skalet
2-3 krm salt
2-3 krm svartpeppar
Laxen:
500 g lax
2 dl cremé fraische
½ dl parmesanost, riven
1 msk hummerfond
½ citron, skalet
Garnering:
1 citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp rikligt med saltat vatten. Skär broccolin och blomkålen i buketter och koka mjuka i 5-10 minuter.
Sila av och mosa grönsakerna (jag brukar använda elvisp) med äggulan, parmesanen och smöret.
Rör ner mjölk tills moset får önskad "mos-konsistens".
Tillsätt skal av en halv citron och smaka av med salt och peppar.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Klicka ut moset runt laxen.
Blanda crème fraichen, parmesanen, hummerfonden och skalet av en halv citron.
Tillsätt saltet och svartpepparn. Häll såsen över laxen.
Skiva den hela citronen och lägg på.
Gratinera laxen mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills den fått färg.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar