Ingredienser:
Sugarcookies:
1 dl vatten
1 dl sirap
1 dl socker
2 stora msk smör
6 dl mjöl
1 tsk hjortronsalt
Glasyr:
Vatten
Florsocker
Orange karamellfärg
Garnering:
Sugarpaste
Strössel
Gör så här:
Blanda smör, vatten, sirap och socker i en kastrull och koka upp. Ställ av och låt blandningen svalna.
Blanda med mjöl och hjortronsalt tills degen fått samma konsistens som pepparkaksdeg.
Kavla ut på mjölat bakbord och stansa ut runda kakor med pepparkaksmått.
Grädda i 175 grader i 8-10 minuter.
Kavla sugaepasten tunn (använd florsocker på bakbordet i stället för mjöl för att pasten inte ska fastna).
Stansa ut figurer med små kakformar eller skär efter mall.
Blanda en tjock glasyr av vatten florsocker och karamellfärg och bred över de avsvalnade kakorna.
Fäst sugarpastefigurerna i glasyren innan den stelnat.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar