Dessa bullar blir riktigt stora, så var beredd på det ;)
Receptet räcker till 30 bullar.
Ingredienser:
Degen:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
1 dl strösocker
13-14 dl dinkelmjöl, siktat
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk malen kardemumma
2 msk vaniljsocker
150 g frysta hallon
Garnering:
1 äggula
1 msk mjölk
1 krm salt
1/2 dl råsocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smöret, saltet, strösockret, kardemumman och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk i 15 min.
Sätt ugnen på 250°.
Rör ihop fyllningen, blanda smöret, strösockret, kardemumman och vaniljsockret i en bunke och rör om till en kräm.
Arbeta degen på lätt mjölat bänk. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
Fördela fyllningen på rektanglarna. Smula den frysta hallonen jämnt över deg-rektangeln.
Vik dubbelt från långsidan. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Blanda äggulan, mjölken och saltet. Pensla bullarna och strö över råsocker.
Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Låt svalna på galler.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar