Servera den med vanilj/marsánsås, eller glass, eller bara som den är. Receptet räcker till ca 40 bitar.
Ingredienser:
150 g smör eller margarin5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
820 g halverade persikor
1 dl råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat bunke. Rör ner det i sockersmeten.
Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i långpannan.
Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten.
Strö över råsocker.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar