Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

31 juli 2012

Karibisk långpannekaka!

Bjud på en läcker fruktkaka som för tankarna till varmare och mer exotiska trakter! Denna karibisk-inspirerade kaka smakar utmärkt till en läcker fruktdrink, eller till kaffestunden, eller varför inte med ett glas iskall mjölk?!

Servera den med vanilj/marsánsås, eller glass, eller bara som den är. Receptet räcker till ca 40 bitar.


Ingredienser:

150 g smör eller margarin
5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
820 g halverade persikor
1 dl råsocker


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader. 

Smält matfettet.
 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken. 

Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat bunke. Rör ner det i sockersmeten.

Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i långpannan.

Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten. 

Strö över råsocker.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. 

Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sedan i fyrkantiga bitar och servera.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar