Ingredienser:
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör, kallt
1 äggula
1 citron, skalet
Garnering:
100 g mörkchoklad, Marabou
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda strösockret, mjölet och bakpulvret i en bunke.
Skär smöret i små kuber och tillsätt det med de torra ingredienserna. Nyp ihop allt till en smulig deg.
Tillsätt äggulan och riv ner citronskalet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 5 lika stora bitar. Rulla varje bit till en fingertjock längd. Skär varje längd i ca 5 cm långa bitar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt dem därefter svalna av på plåten.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla valfritt mönster över kakorna eller doppa kakorna som du vill i chokladen. Låt dem sedan stå och stelna.
Klart!
Blanda strösockret, mjölet och bakpulvret i en bunke.
Skär smöret i små kuber och tillsätt det med de torra ingredienserna. Nyp ihop allt till en smulig deg.
Tillsätt äggulan och riv ner citronskalet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 5 lika stora bitar. Rulla varje bit till en fingertjock längd. Skär varje längd i ca 5 cm långa bitar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt dem därefter svalna av på plåten.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla valfritt mönster över kakorna eller doppa kakorna som du vill i chokladen. Låt dem sedan stå och stelna.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar