Bjöd på dessa för första gången på ett födelsedagskalas och de föll alla i smaken, ung som gammal. Här hemma är det här en ny favorit bland bakverken!
Naturligtvis går det lika bra att bara ha vanlig vispad grädde på istället för fluffet som står i detta recept. Detta är ett eget komponerat recept och smaken är ju olika, bara fantasin kan sätta gränser!
Ingredienser:
Muffinsarna:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ krm salt
2 krm kardemumma
Mandelmassan:
200 g mandelmassa
1 dl vatten
Fluffet:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
100 g vit choklad
Garnering:
30 g florsocker
Gör så här:
Muffinsarna:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Tillsätt mjölken. Ställ blandningen sedan åt sidan så att det får svalna lite.
Blanda ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt pösigt.
Blanda i vetemjölet, bakpulvret och saltet i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
Tillsätt smörblandningen och vispa om ordentligt.
Fyll muffinsformarna, ca 2/3 av formen ska vara täckt av smet.
Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Muffinsarna ska ha börjat få lite färg.
Ta ut och låt dem svalna av helt.
Skär av en bit på toppen det som kommer att bli "hattarna". Skär dem där pappersformen börjar. Då får man lagom stora "hattar".
Gröp ut ett hål i varje muffins.
Mandelmassan:
Smält smöret. Tillsätt mjölken. Ställ blandningen sedan åt sidan så att det får svalna lite.
Blanda ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt pösigt.
Blanda i vetemjölet, bakpulvret och saltet i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
Tillsätt smörblandningen och vispa om ordentligt.
Fyll muffinsformarna, ca 2/3 av formen ska vara täckt av smet.
Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Muffinsarna ska ha börjat få lite färg.
Ta ut och låt dem svalna av helt.
Skär av en bit på toppen det som kommer att bli "hattarna". Skär dem där pappersformen börjar. Då får man lagom stora "hattar".
Gröp ut ett hål i varje muffins.
Mandelmassan:
Smula mandelmassan i en bunke och tillsätt vattnet. Var lite försiktig med vattnet, det är bäst att ta lite i taget. Den är färdig blandad när den har konsistensen unegfär som mannagrynsgröt.
Fördela mandelmassan jämnt i varje muffins-grop.
Fluffet:
Fördela mandelmassan jämnt i varje muffins-grop.
Fluffet:
Sätt chokladen i ett vattenbad.
Häll upp grädden i en stor bunke.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i grädden.
Tillsätt den smälta chokladen i grädden och vispa fluffigt och hårt.
Sprista över grädd-fluffet över muffinsarna. Även mandelmassan ska täckas.
Garnering:
Häll upp grädden i en stor bunke.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i grädden.
Tillsätt den smälta chokladen i grädden och vispa fluffigt och hårt.
Sprista över grädd-fluffet över muffinsarna. Även mandelmassan ska täckas.
Garnering:
Lägg på "hattarna" och strö lite florsocker över.
Klart!
Piffade till dem ytterligare med söta egengjorda chokladhjärtan:)
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar