Receptet räcker till 10-15 bröd. När jag gör till hamburgare blir det bra om man delar degen tio gånger.
Ingredienser:
50 g jäst, för söta degar
5 dl vatten
1 tsk salt
2 dl ljussirap
2 msk olivolja
2 dl fullkorns dinkel
9 dl siktad dinkel
Topping:
1 dl vatten
1,5 dl hela linfrön
Gör så här:
Rör ner saltet, sirapen, oljan, fullkorns dinkeln och den siktade dinkeln. Se till att degen blir väl omrörd.
Låt jäsa övertäckt 1 timme och gärna att bunken får stå på en varm plats.
Sätt ugnen på 275 grader.
Mjöla arbetsbänken och lägg ut degen. Knåda in lite siktad dinkelmjöl. Bearbeta degen så den inte är kladdig och svår att jobba med.
Dela degen i bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem sedan på en bakpappersklädd plåt.
Pensla bröden med vatten. Toppa slutligen bröden med hela linfrön
Grädda i mitten av ugnen i 9-10 minuter.
Låt dem svalna under en bakduk.
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar