Ingredienser:
För 4 pers.
2 pkt bacon
1 brk soltorkade tomater i olja
100 g riven västerbottenost
6 msk mango chutney
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop soltorkade tomater, mango chutney och Västerbottenost i en skål. Lägg röran i skåran på fläskfilèn, hela skåran ska täckas.
Ta fram en ugnssäker form. Linda bacon runt om hela fläskfilén och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Man ska vända efter halva tiden.
Ta ut och servera! Till kan man servera t.ex Hasselbackspotatis, ris, grönpepparsås, någon kall sås, grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen).
Denna gång rörde jag ihop en egen kallsås (som visas på bilden), väldigt enkel att göra och snabbt gåt det också!
Min kallasås:
3 dl turkisk yoghurt
5 msk majonnäs
1 påse italiensk salladskrydda
½ lime, saften
Några grönpepparkorn
Sedan blandade jag ihop allt. Pepparkornen såg jag först till att krossa (med hjälp av en plastpåse och en sked) innan jag rörde ner dem.
Tips: För att underlätta "bacon-inlindningen" som inte är det lättaste. Kan hända att allt bara faller ut om man inte är smidig nog. Lägg ett tacke av baconen i ugnsformen och lägg därpå fläskfilèn över och bädda över baconskivorna! Lätt och man besvarar sig ilska och irriterade ord!:)
Den fina tallriken är en av de (är en serie som jag och David ska köpa alla delarna till) som jag fick i födelsedagspresent av mina fina svärföräldrar nu när jag fyllde hela 26 år!
Hoppas att det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar